Ciasto bananowe

 OEM
Ciasto bananowe to świetne rozwiązanie dla tych, którzy rozsmakowali się w popularnym Kopcu Kreta, a wolą piec piec sami niż przygotowywać ciasta „z torebki”.
 
Do przygotowania ciasta bananowego potrzebne będzie:
  • 200 g herbatników
  • puszka masy krówkowej
  • dwa, trzy banany
  • pół litra śmietanki 30%
  • fix do bitej śmietany
  • dwie łyżki masła
  • cukier puder
  • kakao
Przygotowanie
Należy zacząć od pokruszenia herbatników, które następnie miksujemy razem z masłem. Tak powstałą masę wykładamy na tortownicę i wkładamy do lodówki, aby szybciej zastygła. Wystarczy około trzydziestu minut. Następnie wykładamy pokrojone banany.
Dalsze działania to ubicie śmietanki razem z cukrem pudrem i specjalnym fixem.
Gotową, ubitą śmietanę wykładamy na biszkopty i banany, posypujemy kakao i wkładamy do lodówki do całkowitego zastygnięcia.
Po wyciągnięciu z lodówki będziemy mogli delektować się przepysznym lekkim tortem bananowo-kakaowym.
prosty sposób przygotowywania, a taka dawka pyszności! Polecam szczególnie!

Skomentuj

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

Share This